Disco

Shalamar

today4 april 2020 81 10 3

Achtergrond
share close

Shalamar

Shalamar bestond oorspronkelijk uit Gary Mumford, Jody Watley en Jeffrey Daniels.
In 1977, voordat de groep zelfs maar een naam kreeg, maakten ze een medley genaamd “Uptown festival”, met hits uit de gouden jaren van Motown.

Maar ze zouden echte bekendheid verwerven als Gary wegging en Howard Hewett binnenging, en veel nummers gingen naar de hitlijsten.

Hun eerste grote hit was “Take that to the bank” in 1978. In 1979 volgde hun volgende grote hit, misschien wel hun grootste in de jaren 70: “Second time around”.

De jaren 80 kwamen en het beste moest nog komen. Op de kaart “Full of fire” in 1980. In 1981, een van mijn favorieten: “Make that move”, misschien wel een van de beste prestaties van Jody Watley in de groep. Eindelijk, in 1982, het laatste discojaar, had Shalamar hun grootste hit aller tijden: “A night to Remember”.

Hun beste nummer tot nu toe. Alles is perfect, van Jody’s zang tot de onaantastbare en unieke instrumentale set.

In 1984 verlieten Jody Watley en Jeffrey Daniels de groep, en Micki Free en Delisa Davis namen deel aan Shalamar. De hits waren “Over and Over” en “Dancing in the sheets”, van de soundtrack van de film “Footloose”.

De groep splitste zich in 1990 met Sidney Justin, Delisa Davis en Micki Free, en geen hits meer.

Geschreven door Jouw MNL

Rate it

Vorig bericht

Disco

Change

Change Change was een Italiaans-Amerikaanse Disco / R & B-groep die in 1979 in Bologna, Italië werd opgericht door het creatieve genie van zakenman en uitvoerend producent Jacques Fred Petrus (1949-1986) en Mauro Malavasi.De band had enorm succes in heel Europa in de jaren 80 en deze dubbel-cd bevat alle grote hits van de band, evenals die mixen en tracks die als essentieel worden beschouwd voor de serieuze verzamelaar, waaronder […]

today3 april 2020 151 4 4


Soortgelijke berichten


LUISTEREN MET je APP

0%