Disco

Rose Royce

today2 april 2020 40 3

Achtergrond
share close

Rose Royce

Rose Royce is een Amerikaanse soul- en R & B-groep. Ze zijn vooral bekend van verschillende hitsingles in de jaren 70, waaronder ‘Car Wash’, ‘I Wanna Get Next to You’, ‘I’m Going Down’, ‘Wishing on a Star’ en ‘Love Don’t Live Here Anymore’. “De groep uit Los Angeles bestond oorspronkelijk uit Henry Garner (drums), Terral” Terry “Santiel (conga’s), Lequeint” Duke “Jobe (bas), Michael Moore (saxofoon), Kenny Copeland (trompet, zang), Kenji Brown (gitaar, zang), Freddie Dunn (trompet) en Victor Nix (keyboards).

De groep begon in het begin van de jaren zeventig, toen leden van verschillende back-upbands uit de wijken Watts en Inglewood van Los Angeles zich verenigden onder de naam Total Concept Unlimited. In 1973 toerde dit collectief door Engeland en Japan achter Motown-soulster Edwin Starr.

Starr stelde hen voor aan Norman Whitfield, Motown’s ‘psychedelische sjamaan’ die verantwoordelijk was voor het brengen van een progressieve funk-rock inslag in het gezelschap, via producties als Starr’s ‘War’, The Undisputed Truth’s ‘Smiling Faces Soms’ en The Temptations ” Papa Was een rollende steen “.

Het vervolgalbum van de groep, Rose Royce II: In Full Bloom, produceerde twee Top Ten singles, “Do Your Dance” en “Ooh Boy”. Het bevatte ook “Wishing on a Star”, dat voor Rose Royce alleen in het VK een top-10 hit was; het werd elders opmerkelijk door zijn coverversies, waaronder The Cover Girls ‘Top Ten single in 1992.

In 1978 brachten ze hun derde album uit, getiteld Rose Royce III: Strikes Again !, en het bevatte “I’m in Love (And I Love the Feeling)” en “Love Don’t Live Here Anymore”. Beide singles kwamen in de Billboard R&B Top Five terecht. “Love Don’t Live Here Anymore” was een nummer 2-hit in het Verenigd Koninkrijk en zou later meer bekendheid krijgen via de coverversies, met name door Madonna in 1984 en 1995.

 

 

Geschreven door Jouw MNL

Rate it

Vorig bericht

Disco

Gloria Gaynor

Gloria Gaynor Gloria Gaynor was de eerste diva van het Disco-tijdperk, zelfs vóór DONNA SUMMER.Haar carrière begon in de vroege jaren 70. Ze zong versies van klassiekers als "Honey Bee", maar het was in 1974 dat Gloria slaagde met "Never can say goodbye".Dit nummer was al een hit voor The Jackson 5, slechts vier jaar daarvoor, maar Gloria's galopperende behandeling deed veel mensen dansen!Nu zijn we in 1978. Dit jaar […]

today1 april 2020 70 1 2


Soortgelijke berichten


LUISTEREN MET je APP

0%